img 5979 1

Megéri porciózni?

Tegnap porcióztunk… ??

Alapvetően szeretek porciózni, már csak azért is, mert szeretem ha nálam derül ki ha valami nem olyan minőségű mint amilyet elvárnánk, másrészről nekem ez kicsit kikapcsolódás is, a kreativitásom szabadjára engedhetem és csodajó kajákat készítek kiskutyám számára aki minden egyes alkalommal csillogó szemekkel, nyüsszögve, izgatottan várja, hogy ma mit készített a Gazdika.

Porciózás közben pedig az járt a fejemben, hogy milyen szerencsés a kutyám, hiszen gyönyörűszép, kiváló minőségű húsokat kap mindenféle állatból, legjobb tudásom szerint összeállítva.

Aztán eszembe jutottak a tápok, meg az is, hogy mostanában sokszor merül fel a kérdés, hogy drágábban jön-e ki a nyers mint a táp… de mi van a tápban?! Lehet hogy kicsit olcsóbban is ki lehet jönni, de megéri?! ??

Kacsanyak, aprított pulyka, lazacnyesi, pulykamáj

Gyorsan összeszámoltam mindent amit kiolvasztottam és mivel van köztük új termék is, leírom, hogy melyiknél mire lehet számítani, lássuk:

? Pulykadarabok 420 Ft/2kg: tartalmas kis csomag, 6-7 nyak, 4 szárny (utolsó 2 ízület) 3 comb, egy nagy darab pulykamáj, 1 pulykahere, 1 nagyobbacska darab bőrös husit találtam benne, Koni méreteihez (25kg) tökéletes, máskor is szívesen porcióznám

? Kacsanyak 390 Ft/1kg: az van benne ami ráírva, 1 kg Kacsanyak, nagyon szép áru

? Aprított pulykahús 750 Ft/1kg: pulyka alsócombhús darálva, szép a színe, nem véres, régóta szeretjük

? Csirkepép 650 Ft/1kg: ennek is szép, egészséges színe van, régóta etetem ezzel a Konit, imádja

? Marha apróhús 1400 Ft/1 kg: gyönyörű, prémium minőségű, a nyesedéknél kevesebb zsírt tartalmaz, faggyúmentes színhús. Steaket lehetne belőle sütni, olyan jól néz ki!

? Marhaszív 1250 Ft/1,3kg: egy egész marhaszív félbevágva, nagyon jól néz ki, több vérre számítottam, elég sima ügy volt a szív szétdarabolása ?

? Őz nyesedék 1350 Ft/1kg: hibátlan, kevés zsírt tartalmaz, egyáltalán nem véres!!

? Lazac nyesi 425 Ft/0,5kg: gyönyörű színe van, de NEM FILÉ!, kisebb szálkák vannak benne, elvileg adható, gyakorlatilag én habzsolósoknak nem ajánlom

? MUSH lazacgolyó 220 Ft/4 golyó (csomagára: 1490 Ft), előnye a nyesivel szemben, hogy a szálka is finomra van darálva, nagyon könnyen adagolható, hiszen minden golyócska 25g. Ebből összesen 4 golyót használtam fel, a többi jó lesz máskor ha nincs lazacnyesink ?

Amit rólunk tudni kell, Koni egy 25kg-os, nagyon aktív, fáradhatatlan kutyus 5-600g a napi adagja, Árnyék egy 5kg-os benti cicus, de imád enni és jó formában van, neki 200g az adagja.

Szóval, 6855 Ft-ba került az összes alapanyag ami belekerült (illetve kb egy óra munka volt), ebből készült 13 kutyakaja porció (mindegyik kb 500-600g) és 9 adag cicakaja porció (kb 200g-osak).

Tehát, ezekből az alapanyagokból cicánknak a 9 napi kajája 1285 Ft, míg kutyusunk 13 napi kajája 5570 Ft-ból jön ki összesen. Hogy ez sok, vagy kevés azt mindenki döntse el, lehet ennél olcsóbban is, drágábban is nyersezni.

Egy a lényeg: kedvencünk egészsége, amit a feldolgozott, rosszminőségű alapanyagokat tartalmazó tápoktól nem várhatunk hosszútávon az biztos! (Ami meg beltartalmilag közelít a nyers felé, az garantáltan nem jön ki ennyi pénzből… ?)

Mi jobb, a kész menü vagy a “csináld magad” porciózás?

A kész menüink tárháza is egyre nagyobb, egyre változatosabb, egyre jobb minőségű megoldásokat nyújt azoknak akik kifejezetten nem szeretnének porciózni vagy nincs idejük, lehetőségük rá, mindezt megfizethető áron!

Ha már fontolgatod, hogy belevágj a nyersezésbe (akár menü, akár nem), de nem tudod hogyan, merre indulj, hogy csináld, látogass el hozzánk a Csodacsont Barfboltba vagy keress meg telefonon és beszéljük át együtt, számoljuk ki, segítünk elindulni az úton amit Kedvenced biztosan meg foghálálni ???❤

csodacsont
Author: csodacsont

Kosár