7+1 ok a SZŐRÖS rágcsálnivalók mellett

A szőrös rágcsálnivalók páratlan szórakozást, kellemes rágcsálásélményt nyújtanak Kedvenc kutyuskáinknak, mégis sok Gazdi idegenkedik tőle… Most összegyűjtöttük Nektek, hogy miért is jó, ha néha meglepitek Kedvenceteket egy-egy szőrös falatkával is

1. A szőrös rágcsálnivalók a beleken gyakorlatilag seprűként mennek végig, emészthetetlen, így a belek falain lerakódott maradékokat szépen leszedik. És hogy ez miért is fontos? Mert a maradékok ha túl sokáig maradnak feltapadva, táptalajai lehetnek fertőzéseknek, gyakran a gombás bőr oka is itt keresendő!

2. A tiszta bélfal nagyobb felületen képes felszívni a tápanyagokat, segítik a jobb hasznosulást.

3. Az egészséges immunrendszer alapja az egészséges bélrendszer!

4. A “szőrseprű” a belekben a parazitákat és a petéiket sem kíméli, kíméletlenül kisepri őket, így rendszeres (naponta) adásával természetes féreghajtóként is használható

5. Tökéletesíti a kaki? állagát, a bűzmirigy ürülését elősegíti

6. Ha a sima rágcsák fogkefék, akkor a szőrös rágcsálnivalók elektromos fogkefék ?, ugyanis a szőrös felület gyengéden dörzsöli a fogakat rágás közben, így nemcsak kellemes élmény Kedvencünknek, de a fogápolást is a lehető legtökéletesebben oldja meg!

7. És úgy általában, mivel rostanyagnak számít a szőr (meg a madártoll is amúgy), segíti az emésztést. A gyomorban először a hús emésztődik meg, és marad a csont… a rostanyag (a szőr) szépen körülveszi a csontokat és kipárnázzák, ezzel megakadályozva mindenféle csont által okozott balesetet.

+1 Általában imádják a kutyák, teljesen oda vannak egy kis szőrös rágcsálnivalóért. Kicsiknek és nagyoknak is ideális 🙂

Könnyű, gyors szőrös rágcsálnivalók: nyuszifül, bárányfejbőr

Tartós, masszív falatok: őzfül fülkagylóval, szőrös kecskefül, szőrös őzlábak patával (ez ám az igazi, szőrös rágcsák királya :P)

csodacsont
Author: csodacsont

Kosár