Egy macska etetésének legegészségesebb módja: Minden, amit tudnod kell!

Az vagy amit megeszel. Macskáknál is!

gyönyörű egészséges macska

A tápláló táplálék elengedhetetlen szőrös házi kedvencünk egészségnek fenntartásában. A macskák azonban – mint azt tudjuk – szeszélyes élőlények, és ha eledelről van szó sok esetben válogatós evők is (A Te cicád sem hajlandó enni? A cicabajok sikeres elhárításáról ITT olvashatsz!). Étkezési szokásaik pedig leginkább életük első évében alakulnak ki, így érdemes már a kicicákat hozzászoktatni ételek széles skálájához az egészen száraz ételtől kezdve, a magas nedveségtartalmú nyersig.

Ha a macskád már idősebb, akkor ügyelni kell arra, hogy az eledele tartalmazzon minden olyan tápanyagot, amely egy háziállat egészségéhez szükséges lehet, lehetőleg természetes forrásból, hiszen azok bizonyítottan jobban hasznosulnak. A tápláló étrend az egyik legjobb módja, hogy kifejezzük szeretetünket házi kedvencünk iránt, sőt az egészséges étrend fényes szőrtakarót és a napi tevékenységekhez elegendő energiát és erős immunrendszert is biztosít a cicádnak. Blogcikkünkben bemutatunk néhány tippet, amelyek segíthetnek!

Nyersetetés macskáknak? IMÁDJÁK!macska nyersetetés a legegészségesebb táplálék cicáknak

A friss, nyers macskaeledel valószínűleg a legtáplálóbb étek kedvencünk számára. Míg egyes gazdik a BARF boltokban szerzik be a már készen kapható friss nyers eledelt, addig mások csupán a hozzávalókat vásárolják meg és maguk készítik el otthon a macsek-menüt. Háziállatod ételének otthon történő elkészítésével biztosíthatod, hogy minden fontos tápanyagot megkaphasson. Egyes ételeket magad is elkészíthetsz cicusod számára, de ehhez feltétlen szükséges tudnod pár macskaétel receptet, amiket ITT találsz.

A cicák vérbeli ragadozók, az egészség szellemében bátran adhatod nyersen a különböző húsokat, amely bizonyítottan mindenféle aspektusból kedvező és jótékony hatással lesz kedvenc életére: fényesebb, kellemesebb szagú szőr, jobb emésztés, kevésbé kellemetlen szagú alomtálca, tudatosabb macska és gazdi élet! A nyersetetés emellett szinte egyenlő azzal, amit a macskák domesztikációjuk előtt vagy a vadmacskák jelenleg is a vadonban esznek, hiszen ezek mindenféle tartósítószertől mentesek, semmilyen módon sem kezeltek.

Azonban vannak más dolgok is, amik számítanak. Ha új a macskád az otthonodban, így új környezetnek és „vendégeknek” van kitéve, akkor az aggodalommal töltheti el az állatot és ez befolyással lehet az étvágyára. Ebben az esetben megfontolandó lehet, hogy természetes illóolajokat tartalmazó nyugtató permettel szoktassuk magunkhoz szőrös szerettünknek, hogy némileg megnyugtassuk, így az etetés is könnyebb lesz, a nyugodt cicáknak jobb az étvágya. Ha cicád szorongós típus, érdemes lehet egy relaxációs rendszert is beszerezni számára!

főtt és nyers macskaeledelek

Inkább megfőznéd?

Akár cicád szereti jobban, akár a Te választásod, ez is nagyon jó és egészségtudatos döntés! Főzz neki változatosan húst és belsőségeket, de VIGYÁZZ, hogy csont semmiképp ne kerüljön bele, hiszen a főtt csontok rugalmatlanok, szilánkosan törhetnek és nehezen emészthetőek! Ha főzöl, a kálciumot pótolhatod BIO tojáshéjporral! 🙂

Természetes macskaéteka nyers halakért is odáig vannak a cicák!

Macskánk természetes étrendjének elkészítéséhez kiváló minőségű hozzávalókat kell beszereznünk, amelyek nem tartalmaznak kukoricát, tejtermékeket, vegyszereket és búzát sem. Ezenkívül kulcsfontosságú a macskaeledel fehérjetartalma, amelyhez olyan természetes fehérjeforrások szolgálhatnak alapanyagként, mint a fürjtojás, a nyúlhús, a nyúlmáj, a marhahús vagy a lazac. A fürjtojás például olyan teljes értékű fehérjét tartalmaz, ami könnyen emészthető.

Ha azt szeretnénk, hogy cicánk szőre fényes, bőre pedig egészséges legyen, akkor etessük őt sok lazaccal! Ha vitamindús fogásokkal szeretnénk elhalmozni kedvencünket érdemes májat adnunk magas A-vitamin tartalma miatt. A taurin nagyon fontos részét képezi a cicák étrendjének. Naponta egy csipet zöldkagyló por segít, hogy biztosan benne legyen cicád ételében a kellő mennyiségű taurin.

Hol szerezhetők be a nyersetetéses és természetes eledelek, húsok?

A Csodacsont.hu-n MINDENT megtalálsz, rendeld meg online házhoz szállítással vagy akár személyesen is ellátogathatsz üzletünkbe, ahol mindenféle friss, nyers, párolt, főtt, szárított, macskád számára egészséges finomságot szerezhetsz be a rendkívül széles palettájú kínálatunkból!

Segíthetünk? Keress minket bizalommal kérdéseiddel!

Írta: Lokodi Dávid

csodacsont
Author: csodacsont

Kosár