Ünnepeld a Valentin napot mókás módszerekkel házi kedvenced társaságában!

Szingli vagy? A párod nincs a közelben? A férjedet vagy a feleségedet hidegen hagyja a külföldről exportált szerelmesek ünnepe?

Sebaj, hiszen ott van szőrős szeretted, akivel együtt töltheted ezt a napot és enyhítheted – ha egyáltalán csekély szomorúságot vagy érdeklődést is kelt benned február 14-e – az emberi társ hiányából fakadó űrt, főleg a sok Valentin napi szerelmes kép, poszt és reklám függvényében. A globális l’amour hamarabb a nyakunkba zúdul évről évre, mint hogy arra megfelelően fel tudnánk készülni – persze tisztelet a kivételnek, akik már 12-én és 13-án rózsákkal és bonbonokkal szaladgálnak az utcán. Vannak akik megvetik, fölöslegesnek tartják és úgy vélik, nem egy napon kell kedveskedni, hanem az év és életünk minden napján, ahogy és amikor csak tudunk, de vannak, akik számára igenis fontos a Szerelem napja.. DE mégis egyedül vannak, társ nélkül. Telített éttermek, rózsaszínben és pirosban pompázó plázák és boltok, tonnányi üdvözlőlap és megannyi elejtett privát csók. Azonban nehéz ez a nap azok számára, akiknek nincs kivel megosztaniuk a Valentin nap élvezeteit főként, ha csak boldog párok veszik körül az embert. Ha egyedül vagy, ne csüggedj, érdemes megünnepelni február 14-ét kutyusoddal vagy akár a macskáddal! Az ő feltétel nélküli szeretetük egész évben kitart, szóval ahelyett, hogy azon szomorkodsz, hogy nincs egy személy, akivel ünnepelhetnél, fordítsd időt házi kedvencedre!

Közös sütés

A Valentin nap egyik fő tematikai eleme a csokoládé. Annak ellenére, hogy kutyusunknak TILOS csokit ennie, még süthetünk számára valamilyen íncsiklandó finomságot! Próbálkozhatsz esetleg egy mogyoróvajas alapú, szívalakú sütemény elkészítésével, de rengeteg más kutyabarát recept található meg a Google feneketlen találati listáiban. Azonban, ha a mogyoróvajra esik a választás kerüld a xilititet tartalmazó készítményeket. Ez a fajta édesítőszer mérgező lehet a kutyák számára, így elkerülendő! Bár jutalomfalattal is megajándékozhatnád házőrződet, a sütés mégis egy olyan program és tevékenység, amibe szíved-lelkedet beleadod és még kutyusod is társad lehet az előkészületek alatt.

Önts a napba egy kis öngondoskodást

Amikor az öngondoskodásról beszélünk, akkor általában önmagunk személyével kapcsolatban kerül elő ez a kifejezés, de mi a helyzet az ebünkkel? Egy másik kiváló kutyás Valentin napi alternatíva egy otthoni wellness nap. Hogyan máshogy mutathatnánk meg szőrős barátunknak, hogy szeretjük, minthogy tisztán és egészségesen tartjuk őt? Kapd fel a fürdőruhádat, készíts egy jó fürdőt és feküdjetek be kutyáddal. Házi állatodra számára biztonság sampont is tusfürdőt használj, vagy semmit. Ne hagyj elől semmilyen szappant és ha még jobban akarod magadat érezni csak rakj fel egy arcmaszkot a kényeztető fürdő végéig. Amint megszáradtatok kikefélheted a bundáját. Egy másik módja egy kis öngondoskodásnak mindkettőtök számára, ha kimozdultok kicsit. Elmehettek egy sétára a környékre, vagy ha van kerted, akkor játszhattok az udvaron, de a legjobb program egy jó kis séta az erdőben vagy parkban!     Még ha esik is a hó, jól felöltözve szívhattok egy kis friss levegőt, kutyusod pedig hempereghet a hóban.

Vacsora kettesben

Mivel kutyáink imádnak enni – és valljuk be: mi is – így egy másik ideális Kutya Valentin napi projekt lehet a vacsora, ahol „együtt főztök” és együtt is esztek. Olyan fogást válassz, amely biztonságos és egészséges blökid számára, mint például a nyúlhús, a hal vagy a különböző zöldségek. Míg magadnak sütsz egy két roston csirkemellet és felteszed főni a husit, addig kutyádnak adhatod nyersen is a húst, hiszen ez a legegészségesebb módja állataink táplálásának, bár a Szerelem napján tehetsz kivételt és neki is kisütheted azt a csirkemellet, csak vigyázz, ne fűszerezd az övét! Ezenfelül a főzést még szórakoztatóbbá teheted ha kis nyers csirkefalatokkal megpróbálsz valamilyen új trükköt tanítani kedvencednek, vagy gyakorolni a már tudottakat.

Levezetés

Estére pedig a vacsorát követően befeküdhettek a sötét szobába, gyertyákat gyújtva, elnyúlva a kanapén és simizve kutyusodat miközben filmeztek. Nassolni valóként néhány jutalomfalatot vagy a korábban sütött Valentin napi finomságot adhatod kedvenced számára!

 

Lokodi Dávid

csodacsont
Author: csodacsont

Kosár