A vedlés nem vész! Tippek a szőrhullás sikeres kezeléséhez

A vedlés szezon sok gazdi életét nehezíti meg, mutatjuk mit tehetsz, hogy könnyedén túl legyetek rajta!

Gondolom minden gazdinak ismerős az, amikor szőrös kis barátunkat simogatjuk és szőrszálak sokasága marad a tenyerünkön és az ölünkben, a ruhánkon. Egy idő után már a lakás minden pontján (nálunk a konyhaszekrényben is…) szőr van, porszívózás ide vagy oda. Különösen télen és a nyár közeledtével találkozhatunk a vedlés jelenségével, amely az állatoknál természetes, hiszen ez a vedlés időszaka! Függetlenül a kutya szőrének vastagságától, hosszúságától és drótszőrű bundájától a vedlés szimplán kutyádnak a korát és fajtáját tükrözi, illetve, hogy felkészül a hidegebb időszakra. Azonban annak ellenére, hogy a vedlés kedvenced állandó jelenlétének egyfajta emlékeztetője a maga után hagyott szőr nyomok miatt, előfordulhat, hogy túlzottá válik.

Ebben a blogcikkben megmutatjuk, hogy mit kell tudnod a vedlés folyamatáról és időszakáról, illetve milyen metódusokkal tudod könnyebbé tenni mindkettőtök számára a vedlést!

A szőrhullatás nem vész, csak kutyád téli bundája elvész!

Az évben két olyan időszak is van, amikor kedvencünk úgymond „ruhát cserél”: tavasszal és ősszel/télen. Míg előbbi egy sokkal intenzívebb és gyorsabb folyamat, addig a téli bundacsere több időt vesz igénybe, hiszen ez idő alatt kutyusunknak vagy macskánknak fel kell készülnie a zord és hideg évszakra. Ekkor sokkal hosszabb és lágyabb szőrt növesztenek állataink ezzel védve magukat. Ha azt tapasztalod, hogy a téli időszakban sokkal jobban hullatja szőrét házikedvenced, ne ijedj meg, ez egy teljesen természetes dolog! Azonban mind szőrős pajtásunk, mind pedig saját magunk számára megkönnyíthetjük ezt az időszakot, ha odafigyelünk egy-két dologra.

Hogyan segíthetsz? 

A vedlés megoldóképlete = Zooro Kefe+ Lazacolaj+Sörélesztő!

Nagy segítséget jelenthet, ha minden nap körültekintően átfésülöd kutyád bundáját a vedlési időszakban, hiszen ezzel összekötöd a hasznosat a kellemessel: megakadályozhatod, hogy szétszórja egész otthonodban a szőrt és neki is jót teszel a kényeztetéssel. Továbbá a kefélés még egészségügyileg is jótékony hatású mert serkenti a bőr vérkeringését és az elhalt szőrszálakat is eltünteted. Ehhez nálunk a Csodacsontban is találsz tökéletes eszközöket, amelyek kimondottan ezt a célt szolgálják. Ilyen termék a Lila Loves It fésű hosszú szőrű kutyáknak, vagy akár a Zooro szőreltávolító kefe, amelynek csoda hatást tulajdonítanak és nem csak kutyáknál, de macskáknál is alkalmazható! ITT megtalálhatod a kozmetikai termékeinket.

Természetes módszerrel is fel tudod gyorsítani a vedlést: a sörélesztő és a vadlazacolaj együttes alkalmazása rendkívül hatásos, azonban ügyelni kell arra, hogy a lazac vagy vadlazacolaj hidegen préselt legyen! A sörélesztőt a vedlési időszakban 6-8 héten keresztül érdemes a kutya eledelében belekeverni.

CsodaTipp: Fésülés előtt frissítsd fel Kedvenced bundáját illatos szárazsamponjainkkal! Alkalmazása egyszerű, szórd bele a bundájába a száraz sampont, kicsit masszírozd bele, hagyd néhány percig hatni, majd alaposan fésüld ki! Az eredmény pedig egy friss és illatos kutya! 🙂

Nem árt elővigyázatosnak lenni!

Bár a vedlés egy természetes periodikus életszakasz állatunk életében, ha nyolc hétnél tovább húzódik a szőr hullatás, és észrevehetően kimerült és kedvtelen érdemes elvinni egy állatorvoshoz, mert lehet, hogy valamilyen egészségügyi probléma húzódik meg a szertelen vedlés mögött. A túlzott vedlés hátterében állhat valamilyen apró, háttérben meghúzódó gyulladás is, próbáld ki a KoniKannát ennek gyors kezelésére!

Lokodi Dávid

csodacsont
Author: csodacsont

Kosár