5 érv a fogtisztító rágcsák mellet

Besétálsz az ajtón, a kutyád azonnal rád ugrik, és a világ összes kutyapuszijával vár téged. Milyen édes, de büdös a leheletük! A drága kiskutyád csak azt próbálja jelezni, mennyire hiányoztál neki, de te nem élvezed a szeretetet, mert annyira büdös. Szerencsére a legjobb kutyáknak szánt fogtisztító rágcsák segíthetnek ezen a helyzeten. Nemcsak felfrissíthetik a kutya leheletét, de segíthetnek az íny egészségében is, és csökkenthetik a lepedék és a fogkő felhalmozódását.

Íme 5 ok, miért érdemes rendszeresen fogtisztító jutalomfalatot adni a kedvencünknek.

1. A fogászati betegségek megelőzése érdekében

A szájbetegség az egyik leggyakrabban előforduló betegség, amely kutyáinkkal előfordulhat.

Kutyád fogainak rendszeres fogápolási karbantartása nélkül a lepedék felhalmozódik, idővel megkeményedik, és fogkővé alakul. Ez egy sárgás folt, amelyet a kutya fogain láthatunk.

A lepedék és a fogkő olyan baktériumokat hordozhat, amelyek ínygyulladást okozhatnak. Ha kezeletlenül hagyjuk, ez komolyabb fogászati betegségekhez is vezethet. Adhatunk természetes rágcsát a fogak egészségének megőrzése érdekében, mint pl a szárított bikacsök, vagy bármelyik Teomann rágcsa, de adhatunk pl Beaphar, Dental Sticks fogtisztító rágórudakat is.

2. Napi fogápolás karbantartása

A kutya fogápolásának egyik hatékony módja a rendszeres fogmosás. Ez segíthet megelőzni a fogbetegségeket és megszüntetni a rossz leheletet.

A zsúfolt időbeosztás miatt a legtöbb kutyagazdinak nem biztos, hogy van ideje rendszeresen megmosni kutyája fogait.

Adhatsz naponta egészséges rágcsákat, mint például a Qchefs fogápolási termékeit amelyek segíthetnek a lepedék és a fogkő eltávolításában.

Ez is segít csökkenteni a lepedék felhalmozódását a kutya fogain.

3. Adhatod jutalomfalatként

A fogtisztító jutalomfalatok egyfajta kutyacsemege, amik nem csak segítik a lepedék és a fogkő lekaparását, de a kutyák imádják is, ilyen például a Leiky természetes fogtisztító jutalomfalatja. Adhatsz Chewllagent is, amit nem csak imádnak, de a kollagén tartalma miatt egészséges is.

4. Az állkapocs izmok erősítése

A fogtisztító jutalomfalatok jó gyakorlatot biztosít kutyája állkapocsizmainak erősítéséhez, és ezzel egyidejűleg segít a fogak tisztításában. Próbáld ki a Churpi himalájai sajtot, a kutyád meg fog őrülni érte.

5. Segít az unalom elűzésében

A kutyák társas állatok, és unatkoznak, ha nem kapják meg a figyelmünket, vagy nincsenek más szőrös pajtásaik, akikkel játszhatnak.

A fogtisztító rágcsák nagyon tartósak lehetnek, a rágás pedig szórakoztatja őket, elűzi az unalmat és lefárasztja őket. Kiváló szórakozást biztosítanak a rágóbotok is a rágóbotok is, választhatsz kávéfából, olivafából vagy szőlőtőkéből készültet.

Csak felügyelet mellett!

Végül, de nem utolsósorban, biztonsági okokból mindig felügyelet mellett kapja meg a kutya a jutalomfalatokat.
Csak azért, mert valamit ehetőnek címkéznek, még nem jelenti azt, hogy biztonságos is. Ha például a kutya nagy darabokat tör le és egészben lenyeli, az komoly szövődményekhez, például fulladáshoz vagy bélelzáródáshoz vezethet, ezért soha ne hagyd magára a kutyát, amíg a jutalomfalatot eszik. Amennyiben a kutya kisebb darabokat tör le, erősen javasoljuk, hogy dobd ki őket, mivel fulladásveszélyessé válnak.

Mindig a kutya személyiségének, korának és rágási stílusának megfelelő rágcsát válasszunk. Ami az egyik kutyának biztonságos, nem biztos, hogy a másiknak is megfelelő választás. Egy nagytestű kutya például könnyedén megbírkózik egy keményebb rágcsával is mint pl. a szárított marhanyak ín, egy apróbb termetű kutyának érdemes valami könnyebbet választani, mint például a szárított báránylégcső. A kutya életkorát is vegyük figyelembe a választásnál.

Mielőtt odaadod a rágcsát a kutyusnak győződj meg róla, hogy mindig legyen friss ivóvize!

csodacsont
Author: csodacsont

Kosár