A Helyes Fogápolás Kutyáknak és Macskáknak

Kedvenceink egészséges szájhigiéniájának fenntartása legalább olyan fontos mint a miénk. Sok gazdinak okoz mindennapos problémát Kedvence szájszaga. 

Szerencsére manapság már rengeteg féle megoldás közül választhatunk a szájszag orvoslására, amivel nem csak “elfedjük” a szagokat, hanem valóban a probléma gyökerét szüntethetjük meg. 

A kérdés csak az, hogy mi okozza a bűzös lehelletet?

Gyakran öröklött hajlam miatt alakul ki a lepedék, illetve később a fogkő a fogak felületén, ami aztán a fogínyen gyulladást okoz, elsorvad a fogíny és elhanyagolt, súlyos esetben a fogak elvesztését okozza. Már a legenyhébb esetben is okozhat a lepedék is szájszagot, ami aztán csak egyre kellemetlenebbé válik. A legkíméletesebb és legolcsóbb megoldás a megelőzés. Bizonyos étrendkiegészítők (Dentanol, Spirulina) jótékony hatással vannak a szájüreg pH-jára, megölik a kórokozókat, a lepedéket/enyhe fogkövesedést eltávolítják. A kutyusok számára a legtermészetesebb “fogkefe” egy jó szőrös rágóka! Rágás közben a szőr dörzsöli a fogak felületét, ezzel biztosítva a hatékony tisztítást. Bár nem tartozik szorosan a szájhigiéniához, a szőr rendkívül pozitív hatást gyakorol az emésztésre, a beleket seprűként tisztítja, így mindenképp érdemes Kedvencünknek heti 3-4 alkalommal beiktatni a rágókát az étrendjébe akkor is, ha egyébként rendben vannak a fogai! Rendszeres fogmosással is védekezhetünk a lepedék és a fogkő ellen, ehhez használjunk kifejezetten kutyák számára kialakított fogkefét, fogkrémet. 

fogkő
Lepedék
Fogkő
Fogkő

Összeválogattuk Nektek a szájszag, a fogkő és a fogínygyulladás LEGHATÉKONYABB ellenszereit!

Dentanol

A bűzös lehellet, a szájszag és a fogkő egyik leghatékonyabb ellenszere! Alkalmazása egyszerű, csak az ételhez kell keverni, jótékony hatását már pár nap után tapasztalni fogod!

Lila Loves It Ujjra húzható ezüstionos fogkefe

Ezüstionos kutyafogkefe

Az antibakteriális ezüstionos technológiának köszönhetően megköti a baktériumokat és megszabadítja a fogsort a lerakódásoktól, lepedékektől, fogkőtől, illetve csökkenti a szájszagot. Ujjrahúzható, könnyen alkalmazható nagy kutyákon is!

BIO ásványi fogkrém

Fluoridmentes ásványi fogkrém kutyáknak és macskáknak fogkő megelőzésére olyan szuperhatékony összetevőkkel mint a bio papaya, kaolin, bio kókuszolaj és bio kurkuma. A leghatékonyabb eredmény érdekében használd az ezüstionos fogkefével!

lunderland bio spirulina por kutyáknak barf

Spirulina

Baktérium és vírusellenes tulajdonságai közismertek, ennek köszönhető, hogy a legtöbb esetben valóban nagyon hatékonynak bizonyul a kellemetlen szájszag elleni harcban. Ezenkívül 50 féle vitamint és ásványianyagot tartalmaz, így remek kiegészítő minden kutyának és macskának.

szárított szőrös szarvasfül

Szárított szőrös szarvasfül

Hosszantartó rágási élményt nyújt Kedvenceinknek a szarvasfül. Rendkívül hatékonyan tisztítja a fogakat a szőrös felület. Nagyobb kutyusoknak ideális választás!

szárított szőrös nyúlfül

Szárított szőrös nyúlfül

Minden kutya nagy kedvence a nyúlfül. Könnyen emészthető rágóka, amivel a legkisebbek is könnyen megbirkóznak! Hatékony fogtisztító kis- és közepes méretű kutyáknak.

Kávéfa rágóbot

A kávéfa rágóbot ideális választás azoknak a kutyáknak akik imádják a botokat. Különlegessége, hogy teljesen veszélytelen, a "sima" botokkal szemben hatalmas előnye, hogy nem törik, csak finom rostok válnak le róla rágás során. Akár több hónapon keresztül elfoglaltságot biztosíthatunk vele kutyusainknak!

BIO kókuszolaj

Megbírkózik a kellemetlen szagokért felelős baktériumokkal, felveszi a harcot a gombákkal, vírusokkal. A még hatékonyabb eredmény érdekében összekeverhetjük Spirulinával, friss mentával, friss petrezselyemmel. Ha így keverjük az ételhez, bátran kérhetünk puszit kutyusunktól!

Nézz körül a fog-és szájápolási termékeink között!

Kosár