Bemutatkozik a Terra Canis!

Így született a Terra Canis és a Terra Faelis

Birgitta Ornau már kislányként is nagy állatbarát volt, imádta a kutyákat, cicákat, lovakat. Első kutyáját, Suenót (spanyolul: az álom), Spanyolországból a halál elől mentette meg. Ekkor merült fel benne a kérdés először, hogy hogyan is kellene a kutyákat, cicákat helyesen táplálni, hogy minél tovább maradhassanak mellettünk egészségesen.

Egyetemi évei alatt rengeteg a piacon kapható kutyaeledelt vett górcső alá. A hatalmas választék ellenére egyetlen termék sem felelt meg az elvárásainak és nem feleltek meg a fajspecifikus étrend követelményeinek sem. Nem volt jó illatuk, és nem is néztek ki jól.

Miért ne lehetne állateledeleknek is jó illata, ha friss, ízletes húst, zöldségeket és rizst tartalmaznak? Miért van az, hogy az összetevőket elolvasva, nem kapunk egyértelmű képet arról, hogy mit is tartalmaz az adott étel? Mi állhat az “állati melléktermékek”, a “húsliszt”, a “hidrolizált állati fehérjék” stb rejtélyes kifejezések mögött? A takarmányszabályozás alapos kutatása, vizsgálata és elemzése után egyértelmű volt Birgitta számára, hogy az iparilag előállított takarmány miért nem illatozik és miért néz ki másként, mint a házilag készített eledelek. Megdöbbentette a gyenge minőség, amelyet önkéntelenül is napi rendszerességgel kínálunk hű társainknak. Mindennek hatására született meg benne az elképzelés, hogy saját eledellel lép piacra – olyan eledelt álmodott meg, amely kizárólag 100% emberi fogyasztásra alkalmas, kiváló minőségű összetevőből készül. A Terra Canis és Terra Faelis megszületett, Birgitta Ornau pedig teljesen új minőségi követelményeket állított fel az állateledel piacon.

Ma Birgitta Ornau Münchenben él és dolgozik. Ugyanolyan lelkesedéssel követi célját, mint az elején, hogy minél több kutya és macska élvezhesse a biológiailag helyes fajspecifikus összetevőkön alapuló táplálékot.

Birgitta Ornau Kutyái Ezt Eszik!

“A kutyaeledel minden egyes alapanyaga, emberi fogyasztásra alkalmas minőségű legyen!”

Ezzel a koncepcióval 15 évvel ezelőtt a Terra Canis teljesen új minőségi követelményeket állított fel az állateledel-iparban. A Terra Canis volt az első olyan állateledel, amelyet – a felső-bajor kormány külön engedélyének köszönhetően – egy igazi élelmiszeripari vállalat, a hagyományos müncheni hentesüzlet, a Schäbitz gyártott. Ez azért volt lehetséges, mert kezdettől fogva csak olyan alapanyagot használtak fel, amelyek frissességük és a kiváló minőségük miatt a feldolgozáskor hivatalosan élelmiszerként voltak engedélyezve. Ez a kompromisszumok nélküli minőség és a hozzá kapcsolódó finom, étvágygerjesztő illat még mindig megkülönbözteti a Terra Canis menüket a ma piacon lévő minden más terméktől.

A folyamatosan növekvő kereslet miatt a München szívében lévő hentesüzlet elérte kapacitáskorlátját. Mivel a Terra Canis számára a minőség a legfontosabb, a menüket most München mellett, az új, saját gyárukban készítik. A termékek gyártása a “saját négy faluk között” lehetővé teszi az alapanyagok minőségének és az összes gyártási folyamatnak a maximális ellenőrzését. Ezenkívül a müncheni Schäbitz hentesüzlet két hentesét és teljes csapatát átvették, és ezzel együtt a több évtizedes tapasztalatot és szakértelmet is.
Minden felhasznált alapanyagra, az előállító egységre és a higiéniai követelményekre továbbra is 100% -os élelmiszer előállítási előírások vonatkoznak. A Terra Canis vásárlói tehát a megszokott módon számíthatnak az eledelek 100%-os élelmiszer-minőségére.

Jens & Sven Hentes mesterek szívvel-lélekkel

A hentes szakma kitanulása után sokéves tapasztalatot szereztek a bajor Schäbitz családi hentesüzletben. Jens és Sven felelősek a Terra Canis gyártásáért – miután Hermann Schäbitz hentesmesterünk nyugdíjba vonult több mint 40 év után. Hentesüzlete (első élelmiszeripari vállalatként) külön engedélyt kapott a felső-bajor kormánytól, hogy 2005-ben – a Terra Canis megalapításakor – állateledeleket állítsanak elő. Ez csak azért volt lehetséges, mert a hentesüzletben nap mint nap előállított eledelek összes alapanyaga ugyanolyan minőségű volt, mint az emberi fogyasztásra szánt termékeké: 100% -ban igazolt élelmiszerminőség. Ezzel Hermann Schäbitz és Birgitta Ornau, a Terra Canis alapítója abszolút minőségi újdonságot hoztak létre az állateledel iparban, és teljesen új normákat és elvárásokat állítottak fel. Most az új generáció veszi át a hatalmat, és ugyanez vonatkozik ide: Az összes Terra Canis menü továbbra is a hentesek irányításával készül. Minőség, amelyet érezhetsz és megkóstolhatsz. Az összes Terra Canis menü étvágygerjesztő és finom illatú – pont mint egy házilag készített étel

Jens Naumann

Minőség ellenőrzés

– Helló, Jens Naumann vagyok. Már gyermekkoromban is nagyon szerettem segíteni anyámnak a konyhában. Diákként egy modern húsfeldolgozó cégnél dolgoztam, szombatonként pedig egy családi hentesüzletben is. Kedvenc nagymamám mindig azt mondta: „Nagyon büszke lett volna rád a nagyapád. Volt egy fogadója hentesüzlettel.” Természetesen ez még több motivációt adott nekem. A következő állomás a müncheni Schäbitz hentesüzlet volt. Tíz év tapasztalat után a felső-bajor hentesiparban megszereztem a mesterképesítésemet. A kiváló minőség különösen fontos számomra a hús feldolgozása során. Az összes nyersanyag bizonyított élelmiszer-minősége miatt a Terra Canis állateledelek előállítására való átállás egyáltalán nem okozott problémát!

Sven Schmidt

Termelés irányítás

 – A nevem Sven Schmidt. Egy farmon nőttem fel, és itt alakult ki a lelkesedésem az állatok és a természet iránt. Későbnb aztán vonzott a városi lét, így hentesként kezdtem tanulni a müncheni Schäbitz hentesüzletben. 1999-ben sikeresen elvégeztem a hentes képzésemet, és 2005-ben letettem a kézműves mestervizsgát. A Terra Canisnál a csapatommal együtt biztosítom az alapanyagok magas színvonalú és tökéletes feldolgozását. Hobbim a síelés, a hegymászás és a túrázás a családommal és a vizsla kutyámmal, Lunával együtt.

Hagyományaink

2005 és 2019 között az összes Terra Canis menüt a müncheni Schäbitz hentesüzletben gyártották. A Terra Canis egy igazi élelmiszeripari vállalat, a élelmiszerminőségű állateledelek gyártásával teljesen új minőségi sztenderdeket állított fel.

A legjobb minőség

A Terra Canis napi szinten profitál ebből a sok éves know-how-ból. A Terra Canis menükben található összes összetevőt a legnagyobb gondossággal dolgozzák fel. A húskészítmény iránti szenvedély és a legmagasabb színvonalú tudatosság a legfontosabb dolog Jens és Sven számára munkájuk során.

Szeretettel készült termékek

A schäbitzi hentesüzletben végzett munkájukból adódóan mindketten csak valódi élelmiszer-alapanyagokkal dolgoznak, etéren nincsen kompromisszum. Ez a minőség iránti szeretet az, amit a Terra Canis termék illatán és ízén is érezni lehet!

A megalapítása óta a Terra Canis következetesen támogatja a jó, egészséges, fenntartható kutyatáplálást. A környezetbarát és újrahasznosítható csomagolások, a környezetvédelmi és állatvédelmi projektek támogatása, valamint a fenntartható termelés a Terra Canisnál most és a jövőben is komoly hangsúlyt kap. A környezetvédelem minden egyén felelőssége, következetesen támogatnunk kell, különösen a vállalatoknak.

A Terra Canis eledel állatorvosok közreműködésével készülnek!

Hanna Stephan - állatorvos

Hanna Katrin Stephan állatok iránti szenvedélye a hivatása. Tanulmányait a híres Hannoveri Állatorvostudományi Egyetemen végezte, kutya- és macskatáplálkozás szakértőként pedig a Terra Canis termékfejlesztési és táplálkozási tanácsadója.

Dr. Martin Bucksch - állatorvos

Dr. Martin Bucksch állatorvos, író és lelkes kutyatulajdonos. 2011 óta dolgozik a Terra Canis csapatában tanácsadóként, termékfejlesztőként és orvosi kapcsolattartóként. 1992-ben dr. Bucksch kiváló minősítéssel végezte el állatorvosi tanulmányait Olaszországban.

Dr. Yvonne Kosanke - állatorvos

Dr. Yvonne Kosanke a Terra Canis dietetikai tanácsadással foglalkozó állatorvosi csapatának tagja, és örömmel válaszol a termékeinkkel kapcsolatos kérdésekre. Miután kutyákkal és macskákkal nőtt fel az Alpok lábánál, óvodás kora óta állatorvos szeretett volna lenni, Münchenben végezte el az Állatorvostudományi Egyetemet.

Kérdésed van? Keresd kisállat-dietetikusunkat!

Kosár