, ,

Bio Ördögcsáklya Por Kutyáknak, Lunderland

8 390 Ft
33 560 Ft /kg

Az ördögcsáklya, vagy másnéven ördögkarom támogatja az ízületek egészségét, antioxidáns és javítja az emésztést.

Cikkszám: N/A Kategóriák: , ,

Bio Organikus Ördögcsáklya

100%-ban organikus ördögcsáklya másnéven ördögkarom, őrölve, adalékanyag-mentes.

Az ördögkarom kizárólag a Kalahári-medencében és Namíbiában honos. Mivel változatos hatásai miatt a helyi lakosság nagyra értékeli, és már egy ideje nem afrikai országokba is behozzák, az eddigi “vadgyűjtés” óriási kiterjedésű. Az ördögkarmot ezért gondos gyűjtésből (a fő gyökeret állva hagyva) vagy termesztésből kell beszerezni. >

Az általunk kínált Lunderland ördögkarom gyökér Namíbiában biotermesztésű, így biztosítja a vadon élő növények túlélését. Az ördögkarom nagy arányban tartalmaz keserű anyagokat, amelyek serkenthetik az emésztőnedvek kiválasztását és ezáltal az étvágyat, valamint javíthatják az emésztést, például a rossz evőknél. Ezenkívül az ördögkarom olyan glikozidokat is tartalmaz, mint a harpagozid és a harpagid, amelyek 2-3 hetes bevétel után támogatják az ízületek működését.

Hangsúlyozzuk, hogy a porban a csomók kialakulása nem a minőségromlás jele. Könnyen meg lehet állítani olyan adalékanyagok hozzáadásával, amelyek a lisztet szabadon folyósan tartják. Alapvető értékeinkből fakadó megfontolások miatt úgy döntöttünk, hogy nem adjuk hozzá őket.

Egyszeri takarmány kutyáknak és macskáknak ellenőrzött biotermesztésből! DE-ÖKO-003

Az ördögkarom kivonatot elsősorban enyhe ízületi fájdalmak és gyulladások kezelésére alkalmazzák. Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy arthritis és rheumatikus elváltozások esetén egyaránt hatásos. Emellett máj és vese problémákra, gyomorbántalmakra, emésztési zavarokra is használják, és étvágy fokozóként is ismert.

Hogyan hat?

Az ördögkarom legfontosabb kémiai összetevői az ún. iridoid glikozidok (elsősorban a harpagozid), különböző cukrok, triterpenoidok, fitoszterolok, aromás savak és flavonoidok. Ezek közül a hatás elsősorban a harpagozidoknak tulajdonítható, de a gyógynövény kivonatában lévő egyéb összetevők is rendelkeznek aktív hatással.

1. Gyulladásgátló hatás

In vitro vizsgálatokban a kutatók azt találták, hogy a harpagozidok gátolják azokat a faktorokat, molekulákat, melyek a gyulladás kiváltásában kulcsfontosságú szerepet töltenek be. A hatásmechanizmus feltérképezése során arra a megállapításra jutottak, hogy a gyulladásgátló hatás egyéb mechanizmusoknak is köszönhető közvetett módon.4

2. Fájdalomcsillapító hatás

A harpagozidok perifériás fájdalomcsillapító hatást is mutatnak. Térd- és csípőízületi osteoarthritisben, valamint derékfájdalmakban szenvedőknél az ördögkarom kivonat fájdalomcsillapító hatást fejtett ki. Bár az eredmények mögött húzódó mechanizmus nem tisztázott, az bizonyos, hogy szoros összefüggésben van a gyulladáscsökkentő hatásával.

3. Antioxidáns hatás

Állatkísérletes vizsgálatokban az ördögkarom kivonat szignifikáns mértékű antioxidáns hatást mutatott. Dózis-függő módon megemelte azoknak az enzimeknek a szintjét, melyek a sejtek számára káros szabadgyökök megkötéséért felelősek. Az antioxidáns hatás elsősorban a kivonatban lévő flavonoidoknak tulajdonítható, ez pedig részben szintén szerepet játszhat a gyulladáscsökkentő hatásában.
Milyen étrendkiegészítőt adj Januártól-Márciusig?

Tömeg N/A
Kiszerelés

, ,

Gyártó

Kosár
Bio Ördögcsáklya Por Kutyáknak, Lunderland
8 390 Ft
33 560 Ft /kg
Opciók választása