Húzogatók

Vannak olyan dolgok, amelyeket a kutyáink tesznek, és amelyek elég nevetségesnek tűnnének, ha mi magunk próbálnánk megtenni (például sétálás közben megkérdőjelezhető szagú fűben hemperegni). De vannak dolgok, amelyek valójában számunkra is nagyon szórakoztatóak, mint például a kötélhúzás, a húzogatós játékok.

Egyes kutyusok imádják a kötélhúzást, míg mások közömbösek lehetnek. Próbáljátok ki és ha a Te kutyusod is szereti, akkor válogass szuper játékaink közül!

MIÉRT SZERETNEK A KUTYÁK HÚZOGATÓS JÁTÉKOT JÁTSZANI?
Íme három tudományosan megalapozott magyarázat arra, hogy miért szeretnek a kutyák kötélhúzást:

  • A kutyák a közös játékot használják a kapcsolatok kialakítására és a bizalom kiépítésére. A kötélhúzást két kutya vagy egy kutya és egy ember között lehet játszani, így remek kötődési tevékenység.
  • A zsákmányszerzési ösztönükre hat – A kutyák a kötélhúzás segítségével gyakorolhatják a zsákmány elfogását és távol tartását a zsákmányt ellopni próbáló más ragadozóktól. Ez egy funkcionális játék, ami azt jelenti, hogy bár a kutya tudja, hogy játszik és jól szórakozik, mégis készségeket gyakorol.
  • A kutyák élvezik a dolgok széthúzását és rágását – a kutyád csak ösztönök alapján játszik. A rángatás jó módja annak, hogy a kutyák a harapdálást átirányítsák egy szórakoztató játékba, amely lehetővé teszi számukra, hogy megragadják és húzzák.

Akár az említett okok egyike, akár mindhárom, tagadhatatlan, hogy a legtöbb kutya számára a kötélhúzás a világ legjobb játéka.

A KÖTÉLHÚZÁS ELŐNYEI
Testmozgás – Ez egy nagyszerű módja annak, hogy akár a szabadban, akár a házban lefárasszuk a kutyát, így kiváló edzési lehetőség rossz idő esetén is.
Kapcsolatépítés – Nagyszerű módja a kötődés kialakításának, akár két kutya, akár kutya és ember között.
Ösztönök lekötése – Minden olyan tevékenység, amely lehetővé teszi a kutyák számára, hogy kielégítsék ösztöneiket, nagyon lekötő, és csökkentheti a máskor nemkívánatos viselkedést.
Bizalom – A közös játékok segíthetnek a félénk kutyáknak, hogy kibújjanak a burokból, és még azt is megtanulják, hogy jobban szocializálódjanak más kutyákkal és emberekkel.
Kiképzés – Ha tudja, hogy kutyája szereti a kötélhúzást, akkor használhatja jutalomként a kiképzés során, vagy akár olyan viselkedésformák betanítására is, mint például a “leejtés”.
Fogtisztítás – Ezt utoljára hagytuk, mert nincs egy csomó tudományos bizonyíték, ami alátámasztaná, de egyes kötélhúzó játékok valóban jótékony hatással vannak a fogakra.

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

Kosár