Szimat játékok

Tudtad, hogy a kutyád orra 10 000-100 000-szer erősebb lehet, mint a tiéd? Ráadásul kategorizálni is tudják, hogy mit szagolnak!

Alapvetően elképesztő orra van a kutyáknak. Hogy az általunk, emberek által jobban érthető kifejezésekkel fejezzük ki magunkat: ha te fél kilóméterre látsz el, akkor a kutyád 4800 kilóméterre lát. Ennyire nagy a különbség, és ennyire fontos a kutyád szaglása.

Részben azért működik olyan jól a szaglásuk, mert a kutya agyának az a része, amely a szaglóérzékelését szabályozza, mintegy 40-szer nagyobb, mint a mi agyunknak ugyanez a része.

Mint jó kutyaszülő, szeretnénk biztosítani, hogy a szimatát formában tartsuk, és ennek egyik legjobb módja a szimat játékok rendszeres gyakorlása. A legtöbbször, amikor az emberek a kutyák szaglómunkájára gondolnak, rendőrkutyákra vagy mentőkutyákra gondolnak, akik a megélhetésükért dolgoznak.

A szimatjátékok azonban ugyanolyan fontosak a legjobb barátaink számára, mint a munkakutyák számára. Kutyádnak nemcsak az szimatolásra van szüksége, hanem a mentális stimulációra is, amely az ilyen jellegű fejlesztő játékok rendszeres végzéséből fakasnak

Mik az orrmunka előnyei?

Összesen 1 találat

Kosár