Lazacolaj

A lazacolaj a lazac természetes eredetű terméke. Az embereket arra ösztönzik, hogy vacsorára lazacot egyenek, mivel jó fehérjeforrás és Omega-3 savakban gazdag. A lazac nemcsak nekünk, hanem háziállatainknak is jót tesz!

A lazacolaj segíthet kutyájának a halfogyasztással járó egészségügyi előnyök egy részét élvezni.

Ahogyan orvosod is javasolhat neked halolaj-kiegészítőt, a lazacolaj adása kutyádnak nem csak biztonságos, de számos előnnyel járhat az általános egészségi állapotuk javítása érdekében.

Jó-e a lazacolaj a kutyámnak és a macskámnak?

Egyszerűen fogalmazva, igen. A lazacolaj nagyszerű módja annak, hogy kiegészítse kutyája étrendjét. A lazacolaj gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban, amelyek támogatják az egészséges immunrendszert, a szív egészségét, a gyulladáscsökkentő tulajdonságokat, az egészséges bőrt és szőrzetet, valamint a kognitív funkciókat.

A lazacolajban található fő Omega-3 zsírsavak az EPA (eikozapentaénsav), a DHA (dokozahexaénsav) és a DPA (dokoszapentaénsav). Ezek a savak hosszú láncúak, ami azt jelenti, hogy 20 vagy több szénatomot tartalmaznak.

Az omega-3 savak az egészséges sejtmembránok fontos szerkezeti összetevői. Ezenkívül a hosszú láncú zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásúak, segíthetnek támogatni a kutya szőrzetét és bőrét, potenciálisan csökkenthetik a bőrallergiák kialakulását, és segíthetnek a sebgyógyulásban.

Hogyan adjak a kutyámnak lazacolajat?

A lazacolajat sokféleképpen használhatja kutyája étrendjének kiegészítésére. Mindenképpen konzultáljon állatorvosával, ha kérdései vannak a kutya étrendjének megváltoztatásával kapcsolatban. Adhat kedvencének olajkiegészítőt étkezéskor, vagy adhatja az olajat az ételébe.

Ha olajkiegészítőt ad neki, mindenképpen ellenőrizze a címkén feltüntetett ajánlott adagolást és a lejárati időt. Ha azt veszi észre, hogy kutyája reakciókat tapasztal a lazacolaj-kiegészítőkre, például hányingert, laza székletet vagy rossz leheletet, konzultáljon állatorvosával a kiegészítőkről való leállításáról.

Alternatív megoldásként választhat olyan eledeleket vagy jutalomfalatokat, amelyeknek az összetevői között már szerepel az olaj!

  
  

Mind a(z) 12 találat megjelenítve

Kosár