JR Farm Jutalomfalatok és kiegészítők kisállatoknak

JR FARM – Fenntarthatóság!

Mint hagyományainkat ápoló, régóta fennálló családi vállalat, nagyon is tisztában vagyunk társadalmi felelősségünkkel – nemcsak az emberek és az állatok iránt – a környezettel szemben is. Csak az erőforrások körültekintő és jövőorientált kezelésével tudjuk megőrizni a természetes környezetet, amelyben érdemes élni a következő generációk számára továbbadni. Ez a felelősség cégünk fontos vezérelve és alapvető vállalati célja. A termesztéstől a termelésen át a szállításig – mindezen pontokon fenntartható működésre törkeszünk! Minden lépésünkben különös figyelmet fordítunk az energia- és erőforrás-fogyasztás minimalizálására. Közösen vagyunk felelősek az emberek, állatok és a természet jövőjéért!

ENERGIAGenerációnk

A termeléshez szükséges energiát különböző források keverékéből nyerjük. 2016 óta 500 kW csúcsteljesítményű faforgács-fűtési rendszert működtetünk, amelyet saját erdőinkből származó fából szállítunk, és ezért 100% -ban CO2-semleges karbonsemleges. Ezen túlmenően távfűtési csövön keresztül csatlakozunk a helyi biogázüzemhez, amely kukoricából villamos energiát és hőt termel, és szárító rendszereinkben hővisszanyerésből származó energiát használunk fel. Továbbá saját villamos energiát termelünk 430 kWp fotovoltaikus rendszeren keresztül, és ezzel elősegítjük munkatársaink CO2-semleges mobilitását azáltal, hogy elektromos járműveik ingyenes feltöltését kínáljuk közvetlenül cégünk telephelyén. A fotovoltaikus rendszer további 950 kWp-os bővítését tervezik a jövőben. Ezenkívül szárító rendszereinket napenergiával tesszük még hatékonyabbá.

CSOMAGOLÁSUNK

A termék csomagolása nem csak a polcon tartja az elemet, hanem megvédi a kártevőktől és a külső hatásoktól, például a napsugárzástól vagy a nedvességtől is, amelyek negatívan befolyásolhatják a termék minőségét. Ezért a fenntartható csomagolásra vonatkozó követelmények és ezek a követelmények összehangolása kiterjedt feladat. Lehetőség szerint semmilyen csomagolásban nem használunk műanyag alkatrészeket. Ide tartozik többek között az az anyag, amelyet csomagszállításaink során is használunk. A saját gyártásunk során előállított újrahasznosított karton kerül felhasználásra. Sajnos a piac még nem kínál megbízható alternatívákat a kártevők elleni védelemre. Emiatt a lehető legvékonyabb filmeket használjuk időigényes nyomás nélkül, vagy cipzárral, amelyek optimálisan újrahasznosíthatók. Így a versenyhez képest akár 80% -át megtakaríthatjuk a műanyag hulladéknak. Papírcsomagolásunkban általában újrahasznosított GD2 anyagot használunk, a lehető legnagyobb arányban az újrahasznosított hulladékpapírral. A kartondobozokhoz nem használunk komplex lakkot sem, ami megnehezítheti az anyagok újrahasznosítását. Kiemelkedő újdonságként egy természetes kartondobozt tudtunk bemutatni új termékünk “JR FARM méhbarát széna” csomagolására, amely 23% fűből áll. A természetes színű bélyegzés ezért habozás nélkül felcsíphető, így az elem 0% hulladékot termel. A műanyagmentes cikkek kínálata folyamatosan bővül.

1–12 termék, összesen 16 db

Kosár